Tudjon meg többet a mediációról

Mi a mediáció?

A mediáció közvetítést, békéltetést, közbenjárást jelent. Olyan konfliktuskezelési módszer, amely segít a feleknek az egymással való kommunikációban és mindkettejük érdekét szolgáló szerződéssel = megállapodással egyezséggel megegyezéssel zárul, elkerülve ezáltal a családi kapcsolatok elmérgesedését, valamint az idő-és pénzigényes peres utat, amelyben a családi jognál kiiktathatatlan lelki tényezőkkel az érintetteken kívül senki nem foglalkozik. A mediátornál
kötött egyezséget a bíróság elfogadja és határozatba foglalja.

Ki a mediátor?

A mediátor az a pártatlan közvetítõ, akinek a feladata, hogy tisztázza a felek közötti konfliktus valódi okait, vezesse az egyezkedést, amelynek eredményeképpen mindkét fél számára elfogadható egyezség születik.
A döntés joga a feleknél marad, a mediátor a mediáció folyamatáért felel. A mediátor nem bíró, hanem megfelelõ képzettséggel és tapasztalattal rendelkezõ szakember, aki felvételt nyert az illetékes minisztérium közvetítõi névjegyzékébe. 

Mikor forduljak mediátorhoz?

I. Családi jogi konfliktusok

> házasság felbontása
> élettársi kapcsolat megszűnése
> gyermekelhelyezés, tartásdíj
> házassági (élettársi) vagyon megosztása
> szülői (nagyszülői) kapcsolattartás

II. Munkahelyi viták, szomszédjogi, párkapcsolati viták

III. Gazdasági-üzleti konfliktusok

> magánszemélyek között
> magánszemélyek és szervezetek között
> szervezetek és szervezetek között (vállalkozások egymás közötti, belső, környezetükkel kapcsolatos és fogyasztókkal kapcsolatos ügyletei)

IV. Közösségi konfliktusok


Budaörs Mediáció - Elkötelezetten a családért, gyermekekért - mediációval!   |   www.budaorsmediacio.hu
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el